blogDetay

Diğer Konular | 20 Mayıs 2018

CV Nasıl Hazırlanır? CV Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

CV hazırlamak özen gerektiren bir iştir. Çünkü CV’iniz sizin yerinize konuşur, sizi anlatır. Bu yüzden de sizi işverene en iyi şekilde yansıtmalıdır. CV nasıl hazırlanır sorusunun tek bir cevabı yoktur fakat dürüstlük birincil kuraldır. Var olan deneyim ve yapılanlar ne bir eksik ne de bir fazla gösterilmelidir. İşte CV hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler.

CV nasıl hazırlanır?

İşte CV nasıl hazırlanır sorusuna cevap olabilecek CV hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler.

● Her şeyden önce CV’nizin tam olmasına özen gösterin. Ne bir eksik ne de bir fazla bilgiye yer verin.
● CV’de bulunan fotoğrafınız ciddi ve profesyonel bir fotoğraf olsun.
● CV kaç sayfadan oluşmalıdır sorusunu soruyorsanız bu sorunun cevabı maksimum 2 sayfadır. Fakat ortalama olarak kabul edilen tek sayfadır. Sayfa sayısı konusunda kesin bir kural olmadığını unutmayın.
● CV hazırlarken birçok kişi imla kurallarına dikkat etmez. Fakat imla kurallarına dikkat etmemek ciddi bir prestij kaybıdır. Mümkün olduğunca imla kurallarına dikkat edin.
● CV birinci veya üçüncü tekil ağızla yazılmalıdır.
● CV’de bulunan yazıların puntosu 11 veya 12 olmalıdır.
● CV’nizi hazırlarken kimsenin ilgilenmeyeceği sadece fazlalık yaratacak bilgilere yer vermemeye çalışın.
● CV’de bulunan iletişim bilgileri iki defa kontrol edilmelidir. İşveren size ulaşmak istediği zaman direkt ve hızlı bir şekilde ulaşabilmelidir.
● Eğer yabancı dil biliyorsanız bu bilgilere CV’de mutlaka yer verilmelidir. Ve bu bilgilere oranları ile birlikte yer verilmelidir. Yani bir dili hangi seviyede bildiğiniz gerçeği yansıtacak şekilde belirtilmelidir.
● Eğitim bilgilerinde hatalı ve gerçek olmayan bilgilere yer verilmemelidir. Bu ciddi bir prestij kaybı olabilir.
● İş deneyimleri ve staj bilgileri kronolojik sıra ile yazılmalıdır.
● İş deneyimleri yazarken belirsiz bilgilere yer verilmemelidir karşı taraf CV’nizi incelediği zaman doymalıdır.
● Eğer mesleki kurs ve eğitimlere katıldıysanız bunları eğitimler/sertifikalar bölümünde mutlaka doldurmalısınız.
● CV’nizin sonuna şirkete ne katabileceğinize ve neden bu işi istediğinize dair bir metin ekleyebilirsiniz. Bu diğer çalışanlar arasında fark yaratmanızı sağlayabilir.

Not: Referanslar kısmı oldukça önemlidir. Referanslar kısmına önceden çalıştığınız bir yöneticinizi veya hocanızı ekleyebilirsiniz. Samimi olmadığınız ve tanımadığınız kişileri referans olarak göstermeyin. Ve son olarak referans gösterdiğiniz kişilere mutlaka önceden haber verin.

Bugün CV nasıl hazırlanır sorusunu cevaplayarak CV hazırlarken dikkat edilmesi gerekenlere yer verdik. Eğer CV hazırlama konusunda aklınıza takılan bir soru varsa yorum bırakmayı unutmayın. Cevaplamaktan keyif duyacağız!

(0) Yorum

Yorumunuzu Bırakın

2481