blogDetay

Dijital Haberler,Diğer Konular,Web Tasarım | 09 Haziran 2018

Footer Nedir? Nasıl Olmalıdır?

Web sitesi tasarımı dendiğinde karşımıza çıkan konulardan biri olan footer nedirFooter nasıl olmalıdır? Bu soruları yanıtlamadan önce footer kavramını tanımlayalım. Web sitelerinin alt kısmında yer alan hakkımızda, iletişim, alıntı yapma şartları vb. notların bulunduğu kısma footer ismi verilir. Web sitesi tasarımında önemli olan birçok kriter vardır ve footer da bunlardan biridir. Başarılı bir footer tasarımı, web sitesinin daha profesyonel görünmesine yardımcı olur. Peki footer tasarımı nasıl olmalıdır, footer a ne yazılır, footer da neler olmalıdır? Bu yazımızda footer nasıl olmalıdır sorusunu detaylı bir şekilde açıklamaya çalışacağız. Dilerseniz hemen başlayalım.

Footer’da bulunması gerekenler

Öncelikle footer da bulunması gerekenler konusunu açıklayalım. Footer a ne yazılır? İşte footer kısmında bulunması gerekenler:

● Hakkımızda bölümüne link,
● En yukarı çık linki,
● İletişim bilgileri veya iletişim sayfasına link,
● Alıntı yapma şartları,
● Site haritası

Footer’da bulunabilecek diğer şeyler ise şu şekilde sıralanabilir. Bütün bunlar footer da olabileceği gibi sitenin farklı bir yerinde de bulunabilirler.

Kategoriler,

● Son yazılar,
● Popüler etiketler,
● Logo,
● Sosyal medya butonları

Footer nasıl olmalıdır?

Şimdi bir diğer merak edilen soruya gelelim: Footer tasarımı nasıl olmalıdır? Yukarıda footer kısmında bulunması gerekenleri ve bulunabilecek diğer şeyleri sıraladık. Bütün bunları footer’a rastgele koymak oldukça karışık bir görüntüye neden olacaktır. Bu nedenle bu başlıklar güzel bir tasarımla siteye yerleştirilmelidir. Linkler ve metinlerin yer aldığı bu kısımda boşluklar yardımıyla bir tasarım yapılabilir. Aynı zamanda ilgili konular aynı başlık altında toplanarak da tasarımda başlıklardan yararlanılabilir. Burada önemli olan konu başlıklarını, linkleri daha belirgin bir şekilde düzenlemektir. Tüm bunların yanı sıra footer tasarımında güncel olmayan bilgilere kesinlikle yer verilmemelidir.

Kısaca toparlamak gerekirse, footer kısmını oluşturmak hem hayal gücü hem de ihtiyaçlarınızla ilgilidir.

Footer kodları

Footer nedir, footer nasıl olmalıdır, footer a ne yazılır gibi soruları açıkladıktan sonra, bir de footer kodları konusunu ele alalım. Footer kodları, her sistem içinde farklı şekilde yer alabilir. Ancak genel itibariyle footer, ana programlama diliyle oluşturulan bir sayfanın içerisinde yer alır. Bu sayfanın stili, stil dosyasının içinde oluşturulur ve oluşturulan sayfa da her sayfanın altına çağırılır. Bu şekilde footer kısmı siteye eklenmiş olur.

Bu yazımızda footer nedir, footer nasıl olmalıdır, footer tasarımı nasıl olmalıdır, footer a ne yazılır, footer da bulunması gerekenler gibi konuları açıklamaya çalıştık. Bir sorunuz olursa yorum olarak bırakmayı unutmayın!

(0) Yorum

Yorumunuzu Bırakın

1447