blogDetay

Dijital Pazarlama | 09 Nisan 2018

Influencer Marketing Nedir? Nasıl Yapılır?

Influencer Marketing Nedir? Nasıl Yapılır?

Son zamanlarda birçok kişi influencer marketing nedir merak etmektedir. Influencer marketing en basit haliyle hizmetin, ürünün ve markanın söz önderleri yardımıyla kitlelere tanıtılmalıdır. Günümüz influencer marketing kavramına baktığımız zaman Twitter, Facebook, YouTube ve Instagram gibi sosyal mecralarda fenomen olan kişilerin influencer’lığı üstlendiğini görürüz. Bu günümüzde influencer marketing’in en yaygın kullanım şeklidir.

Bu sosyal medya fenomenleri yüksek sayılarda olan takipçilerine marka, ürün ve hizmet ile ilgili deneyimlerini paylaşırlar. Söz önderi olarak görülen bir kişinin markayı ve ürünlerini deneyimlemesi takipçiler için çok önemlidir. Çünkü takipçisi olduğu bir insanın markayı deneyimlemesi daha kolay satın aldırır ve bilinirliğin daha hızlı artmasını sağlar. Bu şekilde potansiyel müşteri sayısı ve marka bilinirliği büyük ölçüde artar. Markanın da isteği bu yöndedir. Inflencer’ın kelime anlamına baktığımız zaman ise “etkileyen” olduğunu görürüz.

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta markanızı, ürününüzü ve hizmetinizi tanıtmasını istediğiniz kişinin doğru kişi olması. Yani 8-12 yaş arası çocuklara hitap eden bir youtuber’ı 25- 40 yaş arası beyaz yakalıya hitap eden etkinliğinize çağırarak paylaşım yapmasını istemeniz oldukça yanlıştır. Yani bu kişinin kitlesi marka ile alakalı olmalıdır. Aksi takdirde influencer marketing stratejisi yanlış yapılmıştır.

Peki influencer marketing nasıl yapılır? Bu birden farklı şekilde yapılabilir. Sosyal medya ınfluencer’larıyla direkt olarak iletişime geçebileceğiniz gibi Influencer ajansları da bu hizmeti vermektedirler. Bunun yanı sıra influeancer marketing ne kadara yapılır gibi bazı aramalarda internette bulunmaktadır. Fakat bu soru tam olarak doğru değildir. Her sosyal medya fenomeninin ücreti başka olabilmektedir. Marka tarafından baktığımızda organik bir şekilde influencer marketing de gelişebilir. Yani bir youtuber etkinliğinize katılabilir ve oldukça olumlu yorumları sosyal medya hesaplarında paylaşabilir. Influencer marketing de araştırma süreci oldukça önemlidir. Yeni düşüncelere açık olmak gerektiği gibi doğru kişilerle çalışmak gerektiğini de unutmayın.

Bugün influencer marketing nedir ve influencer marketing nasıl yapılır sorularını cevaplamaya çalıştık. Siz de günümüzün önemli trendlerinden bir tanesi olan influencer marketing ile potansiyel müşterilerinizi ve marka bilinirliliğini arttırabilirsiniz.

(0) Yorum

Yorumunuzu Bırakın

7916