blogDetay

Diğer Konular | 01 Eylül 2023

Link Kısaltma Nasıl Yapılır?

Uzun uzadıya linklerden sıkıldınız mı? Bu linkleri kopyalamak zor mu geliyor? Linkler üzerinden ölçüm mü yapmak istiyorsunuz? Hiç merak etmeyin! Link kısaltma sistemi ve link kısaltma siteleri ile bu sorunları kolaylıkla aşabilirsiniz. Hadi gelin link kısaltmaya detaylıca bakalım. Link nasıl kısaltılır, link kısaltmanın avantajları nelerdir ve link kısaltma siteleri nelerdir? Hepsi ve daha fazlası için yazımızı okumaya devam edin.

Link nedir?

Link nedir sorusunu şu şekilde cevaplayabiliriz; web sitelerini birbirine bağlayan HTML yapılardır. Türkçe karşılığı bağlantı ve ilişim olarak geçer.

Link nasıl kısaltılır?

Öncelikli olarak link kısaltma servislerinin güvenilir olması gerektiğini söyleyelim. Çünkü söz konusu durum link kısaltma olunca sayım oldukça önemli bir durum olarak öne çıkıyor. Bu yüzden güvenilir siteleri kullanmakta fayda var. Birçok kişinin birincil tercihi Google link kısaltma servisiydi. Fakat yakın zamanda Google kısaltma servisi kapandı. Bu yüzden en güvenilirler arasında yer alan Bitly ile link nasıl kısaltılır ona yer verdik. Başlığı aşağıda bulabilirsiniz.

Hangi durumlarda link kısaltılır?

Link aşağıdaki durumlarda kısaltılır:

● Sosyal medya ölçümlerinde.
● Kampanya ölçümlerinde.
● Aşırı uzun olan linklerde.

Link kısaltmanın avantajları nelerdir?

 İşte link kısaltmanın avantajları:

● Kolay bir şekilde linklerinizi kısaltırsınız.
● Kısalttığınız URL’lerin kaç defa tıklandığını görürsünüz.
● Kafa karışıklığına yer vermezsiniz.

Link kısaltma siteleri: Bitly ile link nasıl kısaltılır?

 Bitlyile link nasıl kullanılır merak ediyorsanız bu maddeleri uygulayabilirsiniz:

● Kısaltma istediğiniz linki kopyalayın.
● https://bitly.com/ bu linke giren.
● ‘‘Paste a link to shorten it’’ bölümüne kopyaladığınız linki yapıştırın ve ‘’Shorten’’ butonuna basın.
● Hemen altında otomatik olarak bir pencere açılarak link size sunulacaktır.
● Oluşturduğunuz linkin tıklanması hakkında bilgi edinmek için sonuna + işareti koyun ve tekrar giriş yapın. Açılan ekranda kaç kez tıklandığı hakkında bilgilendirileceksiniz.

Bugün link nedir, link nasıl kısaltılır, link kısaltmanın avantajları nelerdir ve Bitly ile nasıl link kısaltılır bunları öğrendik. Merak ettikleriniz için yorum yazmayı unutmayın. En kısa süre içerisinde cevap vermiş olacağız.

(0) Yorum

Yorumunuzu Bırakın

6439