blogDetay

Dijital Haberler | 18 Aralık 2022

Meta Açıklaması Nasıl Yazılır? Önemi Nedir?

Öncelikli olarak meta açıklaması yani meta description nedir buna bakalım. Meta description yani meta açıklaması aslında bir meta tag’dir. Web sayfası ile ilgili bir açıklamanın yapıldığı bu bölüm arama sonuçlarında çıkmaktadır. Meta tag’ler arasında diğerleri kadar önemsenmeyen meta açıklama aslında oldukça önemli bir SEO bileşenidir. Çünkü meta tag’ler arama sonuçlarında davranışları etkilemektedir. Google’da arama yapan bir kullanıcı öncelikli olarak title tag’e bakmaktadır. Daha fazla bilgi edinebilmesi için meta açıklamaya bakmaktadır. Nasıl ki caddede bulunan bir dükkân büyük bir tabelaya markasının ismini, camına ise iş içeriğini yazıyorsa title tag de aynı misyonu taşımaktadır. Meta açıklamayı doğru bir şekilde yazmak da bu dönüşümün önemli bir unsurudur. Peki meta açıklaması yazarken nelere dikkat edilmelidir, meta açıklaması neden yazılır ve meta açıklamasının önemi nedir? Gelin hep birlikte bakalım.

Meta açıklaması neden yazılır? Meta açıklamasının önemi nedir?

Meta açıklamaları kullanıcılara verilen ikincil bir bilgidir. Doğru yazılmış bir meta description siteye ziyaretçini gelmesi veya bir satış yapmak demektir. Bu yüzden meta açıklama büyük öneme sahiptir.

Meta açıklaması yazarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Meta açıklaması yazarken dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

● Meta açıklama yazarken karakter sınırının 150-160 karakter olduğu unutulmamalıdır. 150-160 karakterden fazla meta açıklama yazmanın SEO optimizasyonunu etkileyeceğini, kullanıcıların belirsiz içeriğe tıklamayacağını ve sıra kazanılamayacağı unutulmamalıdır.
● Meta açıklama doldurulurken kullanıcıların sayfaya tıklamaları durumunda ne ile karşılaşacağı hakkında mutlaka bilgi verilmelidir. Sırf üst sıralarda listelenmek için içerikle alakasız keyword’lere, cümlelere yer verilmemelidir. ‘’Bounce Rate’’ kavramı hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Sayfadan hızlı çıkışların sıralamaları etkileyebileceği unutulmamalıdır.
● Title tag’de kullanılan keyword meta açıklamada mutlaka geçirilmelidir. Ana keyword’ün meta açıklamada geçirilmesi hem sayfanın kullanıcı tarafından tam anlamıyla algılanmasını, hem de SEO optimizasyonunun önemli bir adımının gerçekleşmesini sağlar.
● Meta açıklamalarda kısa cümleler kurmak kullanıcıları hareket geçirmek için oldukça önemlidir. Hızın oldukça önemli olduğu çağımızda kısa cümleler kurmak tarayıcı davranışlar için oldukça önemlidir.
● Meta açıklamada ziyaretçiyi harekete geçirecek cümleler kurmak oldukça önemlidir. Bu cümleler arasında ‘’Okumak için hemen tıkla’’, ‘’Şimdi ziyarete edin’’, ‘’… konusu hakkında tüm merak edilenler’’ bulunmaktadır.
● Ve en önemlisi sağlıklı dönüşümler için kullanıcıları aldatacak cümlelere yer verilmemelidir!

(1) Yorum

  • ahmet
    Cansel Yücel

    sdfghj

  • ayşe
    Tasarım Life

    Teşekkür ederiz.

Yorumunuzu Bırakın

2982