blogDetay

Diğer Konular | 20 Haziran 2017

Microsoft Outlook 2007 Kurulumu Nasıl Yapılır?

Tasarım Life ekibi olarak bilgi bankası köşemizde bugün Outlook 2007 mail kurulumu işlemini anlattık.

 

1.Adım

Microsoft Outlook 2010 programını başlatın ve daha sonra programın araçlar sekmesinden Hesap ayarları seçeneğine tıklayınız.

2.Adım

Hesap ayarları sekmesine tıkladığınızda ise E-Mail hesapları penceresi açılacaktır. Açılan kısımda E-posta seçeneğinin altında bulunan Yeni butonuna tıklayınız.

3.Adım

Kuruluma devam ederken karşımıza gelecek olan hesap kurulum ayarlarını, Sunucu ayarlarını veya ek sunucu türlerini el ile yapılandır diyerek devam ediyoruz.

4.Adım

Devamında yeni e-posta ekle penceresinde İnternet E-posta sekmesini işaretleyip ileri diyorsunuz.

5.Adım

Kullanıcı bilgileri, sunucu bilgileri, oturum açma bilgilerinizi kendi uzantınıza göre doldurunuz ve Diğer ayarlar sekmesini tıklayınız.

6.Adım

Açılan sayfada, İnternet E-posta ayarları penceresinden Diğer ayarlara tıklayıp, Giden sunucu sekmesine geçin. Daha sonrasında Giden sunucum (SMTP) için kimlik doğrulaması gerekiyor ve Gelen posta sunucum ile aynı ad ayarlarını kullan sekmelerini işaretleyiniz.

7.Adım

Tekrar aynı bölümde Gelişmiş kısmına tıklıyoruz. Burada yer alan Giden sunucu (SMTP) alanında 110 yazan yeri silip 587 yazıyoruz ve hemen altındaki iletinin bir kopyasını sunucuda bırak kutucuğunu aktif ederek 15 güne ayarlıyoruz. Tamam butonunu tıklayarak diğer ayarlar bölümünü kapatıyoruz.

8.Adım

Yeniden bir önceki pencereye geliyoruz. Bu ekranda parolayı anımsa kısmında tick bulunur. Bu tick aktif olduğu zaman parolanızı sisteme kayıt eder. Eğer her seferinde tekrar parola girmek istiyorsanız bu tick işaretini kaldırın.İleri‘ye tıklıyoruz

9.Adım

Kurulum işlemleri tamamlandı.. Son kısmına kurulumu bitiriyoruz.

(0) Yorum

Yorumunuzu Bırakın

7454